Prvo javno-privatno partnerstvo u Srbiji

Bez autora
Jul 10 2012

Slovenačke firme “Sago”, “E projekt” i “Riko” i proizvođači “Emtele” iz Velike Britanije i “Geneksis” iz Holandije će biti strateški partneri na izgradnji optičke mreže u Novom Sadu. Nakon usvajanja Zakona o javnom privatnom partnerstvu i koncesijama, javno preduzeće “Informatika” iz Novog Sada, prva je firma koja je dobila privatnog partnera, koji je dobio saglasnost Republičke Komisije za javno-privatno partnerstvo. Partneri će imati interes u 75 posto profita u narednih 25 godina, nakon čega celokupan prihod pripada JKP “Informatika”. Optička mreža će biti izgrađena u tri faze narednih šest godina za gradsko i prigradsko područje Novog Sada. Korisnici će imati pristup širokopojasnom internetu, kablovsku i IP televiziju, a priključak će biti besplatan sa mogućnošću izbora internet provajdera za svaku od telekomunikacionih usluga.

Prvo javno-privatno partnerstvo u SrbijiSlovenačke firme “Sago”, “E projekt” i “Riko” i proizvođači “Emtele” iz Velike Britanije i “Geneksis” iz Holandije će biti strateški partneri na izgradnji optičke mreže u Novom Sadu.

Nakon usvajanja Zakona o javnom privatnom partnerstvu i koncesijama, javno preduzeće “Informatika” iz Novog Sada, prva je firma koja je dobila privatnog partnera, koji je dobio saglasnost Republičke Komisije za javno-privatno partnerstvo.

Partneri će imati interes u 75 posto profita u narednih 25 godina, nakon čega celokupan prihod pripada JKP “Informatika”.

Optička mreža će biti izgrađena u tri faze narednih šest godina za gradsko  i prigradsko područje Novog Sada. Korisnici će imati pristup širokopojasnom internetu, kablovsku i IP televiziju, a priključak će biti besplatan sa mogućnošću izbora internet provajdera za svaku od telekomunikacionih usluga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik